Mari sini saya nak cerita sikit…
Teknik Paling “SIMPLE” Dan “KOMPREHENSIF” Untuk Kaut Untung Di Facebook Di”DEDAH”kan!
Mengapa anda perlu bayar lebih pada Facebook kalau anda boleh jimat? Yang penting orang baru pun boleh kaut untung di Facebook tanpa perlu jadi pro!
Mari sini saya nak cerita sikit…
Teknik Paling “SIMPLE” Dan “KOMPREHENSIF” Untuk Kaut Untung Di Facebook Di”DEDAH”kan!
Mengapa anda perlu bayar lebih pada Facebook kalau anda boleh jimat? Yang penting orang baru pun boleh kaut untung di Facebook tanpa perlu jadi pro!

Peniaga di Facebook sekalian,

Sekarang ni dah ramai yang mula berniaga di Facebook dan kaut untung kaw-kaw di Facebook. Memang best la siapa yang dah dapat untung. Tapi hakikatnya, ramai jugak yang kecundang dan jatuh tergolek (bukan tersungkur lagi dah) di Facebook.

Nampak je mudah nak berniaga di Facebook ni tapi kalau tak ada ilmu dan asas yang betul memang anda akan gagal. Bukan sahaja gagal, rugi teruk pulak tu sampai ada yang diishtiharkan bankrup.

Fenomena biasa orang gagal kaut untung di Facebook:

N

Buat sebab ikut orang

Ramai yang jugak spesis yang asyik ikut orang ni. Tengok orang berjaya di Facebook dia pun nak buat jugak. Main redah je tanpa ilmu yang betul. Bila dah gagal mula lah nak salahkan orang lain. Tapi tak sedar yang diri tu salah sebab tak cari ilmu yang betul.
N

Mula dengan ilmu yang cetek

Ini lah masalah orang sekarang. Baru je ikut seminar atau webinar (seminar online) dah bajet pro. Dah rasa yang diri tu hebat sangat dan tak perlu dah belajar ilmu yang betul. Bila gagal salah kan orang yang bagi seminar pulak. Tapi tak pernah tengok salah sendiri.
N

Basic lemah

Suruh belajar basic pemasaran di Facebook sombong. Kata tak ada kelas belajar basic. Buat apa belajar basic, baik belajar advance terus. Sudahnya bila Facebook tukar algorithm dah terkial-kial nak belajar algorithm baru pulak. Dah buang masa belajar algorithm baru, bila dah belajar, Facebook tukar lagi algorithm baru. Sudahnya sampai bila-bila asyik dok belajar nak master algorithm baru Facebook.

Baiklah sebelum saya teruskan saya nak pastikan yang anda berada di tempat yang betul. Apa yang saya nak sampaikan ni bukanlah untuk mereka yang:

  1. Dah bergelar sifu, guru, coach dan sebagainya.
  2. Bajet dah pro dan tak pandang pun benda-benda basic ni.
  3. Seminar junkies. Orang yang asyik belajar dan tak ada tindakan dan amalkan ilmu yang mereka belajar.
  4. Orang yang nak simpan ilmu ini dekat bawah katil sampai berhabuk.

Kalau anda bukan dari golongan yang saya sebutkan di atas, anda berada di tempat yang betul. Sebabnya anda memang datang sebab nak belajar ilmu yang betul untuk buat pemasaran di Facebook. Suka saya nak ingatkan yang apa yang saya nak sampaikan ini bukanlah:

  1. Benda yang susah untuk dibuat
  2. Benda yang mustahil untuk diikut
  3. Benda yang di’copy‘ dan ‘paste‘ daripada YouTube
  4. Benda yang ditranslate daripada bahan rujukan bahasa Inggeris
  5. Benda-benda tahyul lagi khurafat
  6. Benda-benda mengarut lagi tidak benar

Apa yang saya nak sampaikan ini adalah hasil pengalaman saya sendiri selama 5 tahun dalam bidang ini sejak tahun 2010 lagi.

Kenapa anda perlu dengar apa yang saya nak sampaikan ini?

Assalamu’alaikum dan salam sejahtera semua.

Saya Faisal Badry CEO kepada syarikat Faisal Badry Enterprise (syarikat saya sendiri la tu). Saya telah menceburi bidang ini sejak tahun 2010 lagi secara part time. Banyak liku-liku dan ranjau berduri, pahit manis, masam manis dan macam macam lagi dalam bidang ini.

Rugi? Siapa yang buat bisnes tak pernah rugi? Semua orang yang berjaya pernah rugi. Sebab daripada kegagalan dan kerugian itu lah mereka belajar bagaimana untuk bangkit semula.

Saya dulu pun sama juga macam anda yang baru bermula. Main rendah je, bajet dah power saya buat bisnes di Facebook. Last-last saya rugi teruk. Bukan sen sen rugi, tapi beribu jugak lah saya rugi.

Bila rugi mulalah bawa diri main biola dan merajuk untuk buat bisnes. Kembali lah saya kerja makan gaji.

Langit tak selalunya cerah. Ku sangka cerah ke petang, Rupa-rupanya ribut taufan di tengah hari…

Saya terpaksa berhenti kerja kerana majikan saya dah tak ada duit untuk bayar gaji. Terpaksalah saya cari alternatif lain untuk cari duit. Nak tak nak terpaksalah saya buat balik apa yang saya dah buat tahun 2010 dulu tu (kembali buat bisneslah).

Tapi kali ini saya tukar strategi. Saya belajar ilmu yang betul dan cari mentor untuk bantu saya. Alhamdulillah, pada tahun 2014 saya Berjaya belajar ilmu yang betul untuk berniaga di internet. Platform pertama yang saya gunakan untuk buat pemasaran online adalah Facebook.

Syukur dengan ilmu betul yang saya dah belajar, dalam tahun 2015 saya berjaya beli kereta secara ‘CASH’! Kemudian, saya diberi kepercayaan untuk share ilmu saya kepada pensyarah-pensyarah Politeknik, Kolej Komuniti dan juga Kolej Mara oleh MDeC. Program ini bertujuan untuk mengubah landskap pembelajaran mengenai perniagaan online.

Ok cukuplah setakat itu sahaja saya bercerita mengenai diri saya.

Apa yang saya nak ceritakan di sini adalah masalah orang yang selalu belajar ilmu-ilmu ‘advance’. Bukan saya kata ilmu ‘advance’ tu tak bagus, memang bagus, tapi masalahnya ramai yang skip ilmu basic. Tapi kebanyakannya yang belajar ilmu ‘advance’ ni semuanya pening kepala.

Kalau dapat pun biasanya 60% sahaja daripada apa yang disampaikan. Apa yang saya katakan ini berdasarkan pengalaman saya mengajar ilmu bisnes online ini. Masalah ini memang sangat serius kerana anda tak boleh nak kuasai ilmu ‘advance’ kalau ilmu basic pun anda tak dapat kuasai.

Inilah masalah utama peniaga-peniaga baru di Facebook. Kesian saya tengok mereka ini. Dah lah terpaksa bayar untuk hadir kelas-kelaas ‘advance’, lepas tu tak dapat semua ilmu yang mereka nak. Sedih saya lihat mereka ni.

Jadi untuk membantu anda memahami ilmu ‘advance’ dengan mudah, saya tergerak untuk menghasilkan satu panduan yang dapat membantu anda untuk memahami perkara-perkara basic mengenai Facebook ini.

Dipendekkan cerita setelah beberapa percubaan dibuat, saya terjumpa cara yang mudah untuk bantu anda STEP BY STEP ilmu basic Facebook ini. Dan dengan cara ini anda tidak perlu risau lagi terlepas langkah-langkah penting seperti dalam kelas, anda boleh ulang balik apa yang anda terlepas tadi tanpa hilang satu point pun.

So saya tak nak cerita lagi panjang-panjang lagi kat sini, tak nak jadi novel pulak nanti. Jari saya pun dah “krem” tulis banyak-banyak daripada tadi. Jenuh jugak saya nak terangkan semuanya dari A to Z kepada anda.

Saya straight to the point, saya dah sediakan VIDEO TUTORIAL STEP BY STEP kepada anda untuk anda buat dan faham mengenai basic Facebook ini. Anda boleh ikut sebijik macam yang saya tunjukkan dalam video tersebut.

Anda boleh ikut semua 12 video yang saya ajar STEP BY STEP dalam DVD Tutorial Step By Step Facebook Marketing Blueprint ini.

Apa yang bakal anda dapat dalam DVD panduan ini?

Modul 1

Dalam modul ini saya terangkan apa mindset yang perlu anda tanam dalam minda anda kalau nak berniaga di Facebook. Ramai yang gagal di Facebook sebab mindset mereka tak betul.

Modul 2

Dalam modul ini saya terangkan bagaimana nak buat ‘fanpage’ yang menjual. Saya tunjukkan step by step macam mana nak buat ‘fanpage’ yang boleh menjual. Banyak rahsia yang saya ‘bocor’kan dalam modul ni sebenarnya.

Modul 3

Dalam modul ini pula saya ‘bogel’kan segala tok nenek rahsia untuk hasilkan logo dan timeline cover yang professional dengan mudah dan PERCUMA! Mat Saleh pun gunakan cara yang saya ajar dalam modul ini.

Modul 4

Macam mana nak hasilkan copywiting yang ‘meleleh’? Di sini saya tunjukkan basicnya macam mana nak buat tawaran yang ‘meleleh’

Modul 5

Salah satu masalah ‘BESAR’ bagi peniaga Facebook. Tak tahu macam mana nak design gambar yang menarik. Di sini saya dedahkan segala ‘rahsia’ yang saya gunakan selama ini untuk hasilkan gambar iklan saya.

Modul 6

Salah satu teknik macam mana nak buat promosi melalui Facebook profile yang ramai orang tak tahu. Inilah rahsia bagaimana saya buat promosi PERCUMA di profile dengan betul.

Modul 7

Teknik PERCUMA yang powerful tapi tak ramai orang tahu. Tapi dalam video ini saya tunjukkan STEP BY STEP macam mana nak buat promosi menggunakan Facebook Group.

Modul 8

Teknik yang memang power dan boleh menyelamatkan anda kalau tiba-tiba perkara buruk berlaku pada akaun Facebook anda, backup dah ada. Saya tunjukkan STEP BY STEP macam mana nak buat teknik ni dan anda boleh tiru bulat-bulat apa yang saya buat.

Modul 9

Pengenalan dan basic mengenai Facebook Ads. Saya tunjukkan perkara-perkara penting yang anda perlu tahu mengenai Facebook Ads yang tak ramai orang ajar. Macam mana nak bayar Facebook tanpa guna kredit atau debit kad pun saya ajar!

Modul 10

Dalam modul ini saya tunjukkan STEP BY STEP macam mana nak buat iklan Page Post Engagement yang betul.

Modul 11

Hantar iklan sahaja tak guna kalau tak pandai nak baca iklan kita tu bagus ke tak. Di sini saya tunjukkan cara nak buat kira-kira marketing yang ramai newbie abaikan.

Modul 12

Action plan yang perlu anda lakukan selepas menonton video tutorial ini.
Bukan itu sahaja! Saya nak anda terus berjaya dan buat sampai jadi!
Saya dengan berat hatinya, saya berikan lagi 3 video bonus STEP BY STEP untuk anda!

Bonus 1

Kenapa anda perlu upah orang untuk kumpul like fanpage anda? Kebanyakan like yang dating daripada mereka tak berkualiti. Kenapa tidak upah Facebook sahaja untuk carikan like fanpage anda? Dalam video ini saya tunjukkan STEP BY STEP macam mana nak buat iklan jenis ini dengan berkesan.

Bonus 2

Ini teknik yang paling best dalam DVD Tutorial ini. Dalam modul ini saya dedahkan rahsia bagaimana nak ‘spy’ minat prospek anda untuk dijadikan target dalam iklan anda

Bonus 3

Ramai orang yang bazirkan duit buat iklan jenis ini. Sebabnya mereka tak tahu cara yang betul untuk hantar iklan ini. Di sini saya tunjukkan STEP BY STEP macam mana nak buat iklan ini dengan betul.
Fuh! Banyak betul benda yang nak kena hadam ni. Macam hype je lebih kan? Ok saya tak nak cakap banyak, anda boleh tengok video sample yang saya sediakan di bawah ini:
Ok-ok, saya percaya yang video ini boleh bantu saya! Tapi berapa pula harganya?
Baiklah, kalau ikutkan kesemua video ini saya nak jual dengan harga paling kurang pun RM 1500. Ye lah ini semua pengalaman saya selama beberapa tahun dalam bidang ini. Tapi saya pejamkan mata, tawarkan hati, untuk anda yang bertindak pada hari ini sahaja, saya berikan harga special untuk anda. Jumlah yang anda perlu bayar andalah:
Ok-ok, saya percaya yang video ini boleh bantu saya! Tapi berapa pula harganya?
Baiklah, kalau ikutkan kesemua video ini saya nak jual dengan harga paling kurang pun RM 1500. Ye lah ini semua pengalaman saya selama beberapa tahun dalam bidang ini. Tapi saya pejamkan mata, tawarkan hati, untuk anda yang bertindak pada hari ini sahaja, saya berikan harga special untuk anda. Jumlah yang anda perlu bayar andalah:

RM 1000

RM 800

RM 500

RM 300

RM 200

RM 150 SAHAJA!

Berminat? Buat pembelian melalui butang di bawah dengan segera sebelum harga dinaikkan!
Testimoni daripada pelanggan DVD ini.

Ok lah, saya beri lagi tawaran yang berat sebelah (untuk orang sana tu la). Jika anda buat pembelian sekarang, anda layak mendapat Jaminan Pulangan Wang selama 30 Hari!

Syaratnya, anda dah tonton video ini, anda dah buat apa yang saya ajarkan dalam video ini tapi tak ada hasil. Anda boleh terus hubungi saya dan saya akan pulangkan kembali wang anda tanpa banyak soal!

Saya mengalah lagi dengan anda. Saya nak anda dapat value yang lebih bila beli DVD ini, saya akan masukkan anda ke dalam Group Khas VIP Pembeli DVD ini. Bukan itu sahaja, anda juga layak untuk dapat update PERCUMA seumur hidup (selagi saya hidup lagi la).

Kalau anda betul-betul serius dan betul-betul tak nak rugi lagi bayar Facebook untuk iklan yang tak ada hasil, saya sarankan anda beli dan praktikkan ilmu dalam DVD ini.

Buat pembelian sekarang kerana harga ini tidak bertahan lama dan mungkin akan dinaikkan pada bila-bila masa sahaja.

PS: Saya tak rugi apa-apa kalau anda tak beli DVD ini. Tapi siapalah yang rugi agaknya ye…

PSS: Jangan salahkan saya kalau anda lihat nanti kawan, adik beradik atau jiran anda buat income yang masyuk melalui Facebook tapi anda di tahap yang lama.

PSSS: Stok DVD adalah terhad! Kalau ada tak dapat beli, jangan salahkan saya kerana anda yang lambat bertindak.

faisal

Yang Komited Mahu Bantu Anda,
Faisal Badry



faisal

Yang Komited Mahu Bantu Anda,
Faisal Badry